Om gården

Rabarbergaarden er et økologisk drevet holistisk landbrug, med restaurant, butik og formidling. Gården ejes af Louise og Thomas Køster og drives i samarbejde med ihærdige, interesserede og kvalificerede medarbejdere.

svin.jpg
 

Landbruget

Landbruget er et mindre med fire hektar jord der primært drives med grøntsager, grovfoder til dyrene samt skolehaver. Grøntsagerne og dyrene på gården er udvalgt da de kan indgå i forsyningen til restauranten. Dyrebestanden tæller får, grise, høns og gæs, samt heste der tjener til rekreativ nytte. Grøntsagerne spænder vidt fra spæde salater, over bønner til et rigt udbud af græskar og rodfrugter der trives godt i gårdens lerjord.

 

Restauranten

Restauranten er en a la carte restaurant hvor indholdet er bestemt af det gården kan levere, samt den fisk og mad fra havet der landes i havne i Gilleleje samt Hundested. Der arbejdes målrettet på at udvikle det fineste af de dyrebare råvarer der hver dag lander fra marken. Hver dag gør vi os umage for kun at lave det bedste håndværk, der kan munde ud i de bedste oplevelser for vores gæster. Kodeordene vi arbejder ud fra er autenticitet, kreativitet og kvalitet.

 

Butikken

Butikkens hylder huser alt fra syltevarer, over postejer og pølser der tilvirket af gårdens råvarer. Desuden er der mad håndværksmæssige højdepunkter fra de lokale producenterne, der hylder bæredygtighed og kvalitet.

 

Bageriet

Bageriet er et af gårdens arnesteder. Her tilvirkes de enkle og gode brød og bagværk som er en del af grundstammen i gårdens dna. Vi bruger gamle melsorter som Ølandshvede, Hallandshvede og Emmer. Melet kommer fra gode lokale økologiske producenter. Fra 2018 producere vi vores egent korn og vores eget mel.

 
kloever.jpg
 

Formidlingen

Formidlingen er en vigtig del af gårdens formål. Alt det vi hver dag lærer af jorden, dyrerne, gæsterne og hinanden vil gerne dele med andre. I HAVER TIL MAVER – Verdens bedste klasseværelse er det børn fra Gribskov Kommunes børnehaver og skoler der hvert år dyrker deres egen jord, laver mad af deres selvdyrkede råvarer, lærer om bi og biodiversitet, bevæger sig i naturen og lære hvordan det gode sociale fællesskab er vigtig for os og vores samfund. Virksomheder og andre skoler der søger nye måder at udvikle deres arbejdsfællesskaber, søger Rabarbergaardens mulighed for at danne ramme og indhold, der kan udvikle og fremme samarbejdet i virksomheden eller klassen.

 

Målet

Målet er at være selvforsynende med foder til landbrugets dyr og råvarer til restaurantens køkken og butikkens hylder samt sikre en bæredygtig produktion og økonomi. Midlet er holisme. Igennem et no-waste system, ses alle dele af gårdens produktion som ressourcer der kan være et aktiv i gårdens drift.  Lige fra restplanter til dyrefoder eller kompost til kaffegrums fra espressomaskinen der kan fungere som jordforbedring.

 

Midlet

Midlet er holisme. Igennem et no-waste system, ses alle dele af gårdens produktion som ressourcer der kan være et aktiv i gårdens drift.  Lige fra restplanter til dyrefoder eller kompost til kaffegrums fra espressomaskinen der kan fungere som jordforbedring.

 

Håbet

Håbet er at vi kan fornøje og fortrylle de mennesker der besøger os, samt vise hvad et autentisk landbrug har af muligheder og på den måde inspirere andre til at leve drømme ud og give de små landbrug og husmandssteder nyt livog varigt liv.

 


 

Kontakt

Rabarbergaarden
Holløse Gade 21
3210 Vejby

Telefon: 2393 7201
kontakt@rabarbergaarden.dk